Baggrund

Sappho ?

Sappho var en græsk digter som levede ca. 600 f.Kr.. Hun boede på øen Lesbos, hvor hun startede en skole for unge kvinder. Hun skrev glødende digte og var ret frustreret, derfor hedder stedet til daglig:

ERNAS TAVERNA

KvindeInformationsCaféen er en almennyttig forening under fritids- og kulturforvaltningen og har eksisteret siden 08. Marts 1992. Bag drift og vedligeholdelse står en bestyrelse og en stor gruppe frivillige. Alle arbejder gratis.

Sappho er en forening, hvorfor du skal have medlemskort for at deltage i vores foreningsaftener. Medlemskort kan købes her og kvittering skal fremvises:

Vi har altid brug for aktivister til at holde stedet i gang – Mød op – meld dig !!!

Har du forslag til arrangementer, så henvend dig gerne.

InformationsCaféen opstod i 1992 som en udløber af Kvindehuset. Vi flyttede i den forbindelse i mindre lokaler i Mejlgade 71, hvilket har begrænset vores aktivitetsniveau. På grund af støjgener kan vi ikke have udlejninger men må, efter aftale med ejer, afholde eet ”støjende” arrangement om måneden.

Foreningsaftener afholdes normalt alle fredage samt 1. og 3.lørdag. Vi drager nytte af hinandens erfaringer og hjælper hinanden med bolig, arbejde, flyttehjælp, udlåning af værktøj, råd og vejledning. Vi lægger desuden lokaler til håndboldaftener, Gløgg, ud-af-huset-arrangementer, julebingo, filmaftener, spilleaftener, kortklubber, kunstudstillinger, møder, generalforsamlinger m.v. – se vores kalender og sidste nyt for mere information.

Sapphos lokale bruges også af flere lokale foreninger til møder, forsamlinger osv. Du kan læse mere om grupperne her og se, om der skulle være nogle, der er relevante for dig. Grupperne er blandt andet LGBT Aarhus Rådgivning, LGBT Ungdom, T-Gruppen, Tribadernes Netværk, Danish D-Lite og Aarhus Pride.

Sappho fejrer sin fødselsdag hvert år den 08.marts.

Vedtægter for Kvindehusforeningen af 8. marts 1992

Virksomhedsplan for KvindeInformations af 8. Marts 1992

Skema for benyttelse af lokalerne

Kontrolrapport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *